Translate

zondag 10 augustus 2014

Anti-verveeltips!♥

Omg, ik weet niet wat ik moet doen! Eindelijk geen verplichtingen, maar alles wat je toen zo leuk leek om te doen heb je of al gedaan of nu geen zin in! Ik denk dat er meer mensen zijn die dit hebben dus ik heb een aantal dingen bedacht die je kan doen!

Ik heb twee categorieën: nuttige dingen en leuke dingen.


Nuttige dingen om te doen:
- Maak een visionboard. Dit klinkt misschien als iets wat bij de leuke dingen hoort, maar dit kan ook zeker heel nuttig zijn! Als je een visionboard maakt stel je doelen voor jezelf en bedenk je wat je eigenlijk allemaal wilt. Door de tijd heen, als je even niks meer wilt, kijk je op de visionboard en dan weet je weer waar je het allemaal voor doet.

- Koken. Ga lekker kokkerellen en verras je huisgenoten met een heerlijk maaltje. Als het nog geen etenstijd is kan je ook voor een tijdje vooruit koken zodat je dat kan invriezen en het later alleen maar hoeft op te warmen.

- Huisdier verschonen. Heb je een konijn, cavia, hamster, vogel, vis en noem maar op? Verschoon 'm! Als je dat hebt gedaan kan je 'm (als het een knuffeldiertje is) ook nog lekker vertroetelen en knuffelen.♥ Dat is natuurlijk stiekem ook heel leuk!

- Maak je huis/ kamer schoon. Je kan natuurlijk je hele huis van top tot teen spik en span maken. Voor je huisgenoten is dat zeker ook heel fijn. Ook kan je hierbij de was doen...

Leuke dingen om te doen:
- Print foto's uit. Je hebt vast wel wat leuke foto's van jou met je familie of vrienden. Print ze uit en hang ze op in je kamer! Je bent hier even mee bezig, maar het is ook super leuk als je in je kamer bent. Als je ze in een fotolijstje wilt, kan je dat natuurlijk halen bij een supermarkt ofzo.. Maaaar het is natuurlijk ook heel leuk om je eigen fotolijstje te versieren! Haal er een (of een paar) bij een tweedehands winkel en pimp 'm! Zo maak je het helemaal eigen.

- Schrijf een verhaal. Het hoeft natuurlijk geen literatuurprijs te winnen, maar het is wel heel leuk om je fantasie op papier te zetten! Je kan je creativiteit de vrije loop laten en wie weet wat eruit komt. Tip! Dit kan je ook doen met een aantal vrienden of vriendinnen. Dan schrijf je om de beurt een stuk en dan maak je aan het einde er een goedlopend verhaal van. 

- Maak muziek. Ik weet natuurlijk niet of je een muziekinstrument kan bespelen of goed kan zingen, maar als je dat kan, doe dat! Ik zelf word altijd heel blij van muziek. Kan je nou geen instrument bespelen? Leer het jezelf! Het is super leuk om te zien hoeveel je zelf kan met een instrument. Je kan meer dan je zelf denkt!♥

-Pimp je oude kleding. Heb jij ook van die ochtenden dat je in je overvolle kast kijkt en bij jezelf denkt: Ik heb zoveel kleding, maar niks is leuk! *zoekt gefrustreerd, maar vindt niks leuks*? Als je dan een keer een momentje hebt dat je niet weet wat je kan gaan doen, pimp je kleding! Sommige kleding is niet meer te pimpen omdat het gewoon zo lelijk is dat je er niet dood in gevonden wilt worden, maar laat de creatieve jij is naar boven komen en beslis of het echt niet meer kan of dat er wel nog iets mee kan worden gedaan. Op internet kan je genoeg filmpjes vinden waarin je diy's ziet als het gaat om kleding. Als je nou iets hebt wat je weg wilt doen, vraag dan aan je familie of zij het willen hebben. Als dat niet het geval is: probeer het te verkopen of breng het naar een fonds (tenzij het kapot of chronisch vies is natuurlijk ;P)

Ik hoop dat ik jullie hier een beetje minder verveeld mee heb gemaakt. 
Veel plezier met de tips hierboven!
Big hug!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten