Translate

vrijdag 8 augustus 2014

Vakantie!

Misschien is dit een beetje laat, de zomervakantie loopt namelijk al tegen het einde, maar dat maakt niets uit! Ik heb hier een aantal tips voor je die je kan gebruiken bij elke vakantie. Zomervakantie, wintersport, een weekendje weg, bedenk het maar.

-Zonnebrand crème! Dit zal je misschien minder nodig hebben in de winter dan in de zomer, maar ik herinner je er even aan dat het slecht voor je huid is om in de zon te zitten zonder zonnebrand op. Ben je getint? Dan is dit minder nodig, je hebt dan al meer pigment in je huid en zal dan minder snel verbranden. 

-Kleding! Dit zal je zelf ook wel bedenken, maar neem kleding mee die je aanpast op wat voor weer het wordt op bestemming. Een tip hiervoor is: kijk van te voren op een site waar je de weersvoorspellingen kunt bekijken zoals: Weeronline of Buienradar. Altijd handig is je zonnebril!
Als je dan je kleding hebt ingepakt raad ik aan om te kijken of het 's avonds misschien kouder wordt, dan kan je overwegen om een joggingpak mee te nemen (als je die niet al mee had ;))

-Geld! Stel je vindt in de vakantie een super leuk shirt of een toffe broek, dan wil je die waarschijnlijk wel kopen, maar van welk geld?! Oh nee hea, blut... Dit gebeurt je niet als je een paar maanden van te voren of een maand van te voren geld gaat sparen, zoek een bijbaantje. Zet het geld opzij voor je vakantie!

-Ontspanning! Iets wat heel fijn is als je op vakantie bent: alles af hebben. Wanneer je geen dringend werk meer thuis hebt, kan je je veel beter ontspannen en richten op je vakantie. Al is het die boete die je nog moet betalen bij de bibliotheek of als je een weekendje weg bent dat huiswerk wat je eigenlijk al een week af had moeten hebben...
Maar ook dingen als een boek (of meer) kunnen je helpen ontspannen. Zet van te voren genoeg nieuwe en leuke muziek op je telefoon, Ipod of mp3 speler, hier zal je ook veel plezier van hebben. Tijdschriften, spelletjes, boeken, muziek, bedenk het maar. Waar wordt jij blij van?

-Opladers! Er is niks zo frustrerend als geen opladers mee hebben van: je Ipod, telefoon, mp3 speler, camera enzovoort. 

-Opvang! Zorg ervoor dat als je een huisdier hebt, je opvang voor het dier hebt. Als je hem meeneemt op vakantie hoeft dat natuurlijk niet, maar regel het, anders moet je dat op het laatste moment doen en dan bezorgt dat je ook weer stres wat je vakantie minder leuk laat beginnen. 
Je hoeft dit niet alleen te doen als je een dier hebt, een plant kan ook. Die hoef je dan weer niet naar een kennel te brengen, maar vraag het je buurman, buurvrouw, vriendin of ouders.

-Toilettas! Je tandenborstel, tandpasta, shampoo, conditioner, douchegel, bodylotion, borstel/ kam, genoeg haar elastiekjes, make-up, scheermes, nagelvijl.

Succes met inpakken van je tas en veel plezier!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten